Outplacement

Door een arbeidsconflict of reorganisatie moet je op zoek naar een andere baan, buiten het bedrijf. Een outplacementtraject van Job in Beweging geeft je professionele ondersteuning bij het vinden van een passende functie in een nieuwe werkomgeving

Heeft je werkgever outplacement aangeboden?

Soms is het niet meer mogelijk om bij je huidige werkgever te blijven en wordt outplacement aangeboden. Speelt één van deze situaties bij jou?

  • Er is sprake van een arbeidsconflict waardoor het dienstverband niet kan worden voortgezet.
  • Jouw bedrijf gaat reorganiseren en er is voor jou geen plek meer.Je bent je functie ontgroeid en er zijn geen ontwikkelmogelijkheden binnen de eigen organisatie.

Op zoek naar een andere baan

Je moet dus, noodgedwongen, op zoek naar een andere baan.
Outplacement is begeleiding bij het zoeken naar een nieuwe baan of carrière met een begeleidingsbudget van de werkgever. Als werkgever voel je je verantwoordelijk voor je werknemer, maar soms zijn er redenen waardoor je gedwongen afscheid moet nemen. Als werknemer heb je er niet om gevraagd, maar moet je met de gevolgen aan de slag. Dit heeft een grote impact. Bestaande zekerheden zijn weg en de loopbaan moet een nieuwe vorm krijgen. Een outplacementtraject van Job in beweging helpt bij dit proces.

Als carrièrecoach begeleid ik het traject heel zorgvuldig met het uiteindelijke doel om een nieuwe passende werkkring te vinden. Dat kan in loondienst zijn bij een nieuwe werkgever. Maar voor sommigen is dit een goed moment om eens te kijken of werken als zelfstandige misschien een mooie volgende stap zou zijn.

Job in beweging biedt zowel outplacementtrajecten aan voor de individuele werknemer met een persoonlijk outplacement budget als collectieve outplacementtrajecten voor een groepje werknemers.

Natuurlijk heb je als werknemer vragen over hoe het nu verder moet en wat je moet doen. Ik help je graag keuzes te maken en nieuwe stappen te zetten richting een nieuwe baan. Juist voor die vragen en opmerkingen tussentijds, is er tijdens het programma buiten de vaste contactmomenten om ruimte voor individuele coaching aan tafel en/ of op afstand (mail, app, telefoon, videobellend). Job in beweging staat immers voor betrokkenheid, we doen het samen.

Coaching/ werkwijze outplacement

Als coach help ik medewerkers inzicht te krijgen in hun kwaliteiten, vaardigheden en loopbaankansen. Met persoonlijke gesprekken (en plenaire bijeenkomsten) ondersteund met mail/ telefoon en/ of skype-contact vorm ik een tijdje jouw werk-vind-coach en liefdevolle stok achter de deur.

Tijdens het traject maak je opdrachten en eventueel specifieke testen. Deze bespreken we tijdens de sessies.Zijn er specifieke onderdelen binnen het solliciteren waar je wel wat hulp bij kan gebruiken? Als intercedent en opleidingscoördinator heb ik veel cv’s gezien en bovendien veel gesprekken gevoerd. Ik heb kennis van de arbeidsmarkt en weet waar bij sollicitaties op gelet wordt, deze kennis zet ik graag in bij de begeleiding van arbeidsmarkt gerichte acties.

“In een voor mij moeilijke periode gaven onze afspraken mij energie en zelfvertrouwen. Melissa, jij hebt mij mooie inzichten gegeven in mijn kwaliteiten en waardes, waar ik mee verder kon in mijn zoektocht naar mijn “ideale baan”. Eigenlijk zou iedereen de kans moeten krijgen om zo’n traject bij jou te volgen. Resultaat? Een nieuwe baan!”

Marloes

“Melissa is bij mijn outplacement traject een enorme steun gebleken. Zij heeft mij begeleid op een rustige, duidelijke manier en wist mij af te remmen op de juiste momenten. Melissa is een integere en warme persoonlijkheid bij wie je je direct thuis voelt. Je komt beetje bij beetje tot het besef wat nu eigenlijk voor jou belangrijk is. Dat is iets waar ik heel veel aan heb gehad. Nieuwe inzichten in een wirwar van informatie wat op je afkomt als je je baan verliest. Het traject van terug naar waar je ooit begonnen bent (soms best confronterend) tot nu, brachten mij naar het punt dat ik minder onzeker werd en gaven me het gevoel dat ik sterk was en klaar voor iets nieuws!”

Marco

Plan een intakegesprek

Ook outplacementbegeleiding is en blijft maatwerk. Aan het outplacementtraject gaat eerst een persoonlijk, vrijblijvend intakegesprek vooraf. Hierin bespreken wij o.a. jouw aanleiding om een eventueel traject aan te gaan, je verwachtingen, je loopbaanvragen, hoe we voor jou dit traject zo nuttig mogelijk maken, en de inhoud van de begeleiding.

Het intakegesprek is gratis.

Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, en ik neem contact met je op voor een afspraak!