Loopbaanadvies en coaching

Geen (passend) werk hebben maakt onzeker en zorgt er voor dat je uit je kracht raakt. Onze samenleving rekent erop dat mensen hun studie- en arbeidsloopbaan zelf vormgeven en aansturen. Dat moet je dan maar kunnen en aandurven! De mensen die contact opnemen met mij, doen dit veelal omdat ze een steuntje in de rug en een flinke duw in de juiste richting willen.

Herken je dit?

 • Heb je het idee dat je huidige functie te weinig uitdaging biedt?
 • Zit je al een poos “niet lekker in je vel” in je werk?
 • Zou je eigenlijk wel iets heel anders willen doen maar weet je niet wat?
 • Weet je heus wel wat je anders zou willen doen maar heb je geen idee waar en hoe te beginnen?
 • Loopt het niet meer zo lekker op je werk maar weet je niet wat de oorzaak is?
 • Ben je je baan kwijt en wil je daarom nu met je toekomst aan de slag?
 • Denk je er soms over na om voor jezelf te beginnen maar twijfel je of dit bij je zou passen?
 • Heb je een paar jaar geleden je opleiding afgerond maar nu al het gevoel dat je niet op je plek zit?
 • Is het voor jou alweer een hele poos geleden dat je gesolliciteerd hebt en kan je wel wat hulp gebruiken?
 • Vraag je je af welke keuze qua studie- of loopbaanstap je zal maken?
 • Weet je (sinds kort) dat je aardig wat Hoogsensitieve (HSP) trekken hebt en worstel je met je perfectionistische gedrag, onzekerheid en grenzen aangeven in je werk?

Het online werkgelukprogramma

Bij veel van mijn loopbaan begeleidingstrajecten laat ik als “rode draad” het online werkgelukprogramma lopen naast de 1 op 1 coaching en telefonisch/per mail sparren en feedback krijgen. Maar je kunt natuurlijk ook helemaal zelf aan de slag met het online werkgeluk/loopbaan programma!

De ervaring met loopbaanadvies van Jessica:

Tot welke loopbaan/werk inzichten ben ik gekomen?

Voor mij is vooral duidelijk geworden wat ik belangrijk vind in een baan. In wat voor soort werkomgeving ik mij prettig voel. Wat mijn kwaliteiten en valkuilen zijn. Waar ik blij van word en welke werkzaamheden bij mij(n kwaliteiten) passen. En dat vervolgens op een heldere manier te kunnen verwoorden naar anderen. Ook heb ik op een andere manier leren kijken naar vacatures en heb ik veel meer mijn netwerk leren in te zetten.

Wat heeft dit loopbaantraject mij opgeleverd?

Een leuke nieuwe baan 😊

Hoe heb ik het traject bij Melissa ervaren?

Ik heb het traject bij Melissa als heel prettig ervaren. Ik vond het een mooie en waardevolle ontdekkingstocht. Stap voor stap leerde ik mijzelf beter kennen, kreeg ik meer inzicht in waar ik blij van zou worden én daarvoor te kiezen. Naast kennis die Melissa doorgeeft, ervaringen die ze deelt, gaf ze me soms dat duwtje in de rug wat ik nodig had. 

Wat kan ik vertellen over haar aanpak?

Melissa geeft advies op maat. Ze loopt als het ware een stukje met je mee. Ze coacht op een fijne manier met aandacht voor wat mijn wensen zijn en waar kansen liggen. Ze gaf me richting in mijn zoektocht. Dat vond ik heel prettig. Met behulp van de vragen die Melissa stelde, de leuke en inspirerende opdrachten die ik kreeg, de gesprekken die ik voerde, kon ik telkens een stapje zetten en voelen of ik op de juiste weg was.

Jessica Möhle, voorleesconsulent/boekstartcoach

De ervaring met het loopbaan coaching traject van Angelique:

Ik heb bij Melissa een loopbaan coaching traject gevolgd en daarnaast het online werkgelukprogramma doorlopen met als cadeau aan mezelf een prachtige glossy met mezelf op de cover en hierin al mijn nieuwe inzichten, talenten, kernkwaliteiten, valkuilen, (negatieve) gedachten en wensen gebundeld. Als ik het even nodig heb pak ik mijn glossy erbij om weer even te lezen wat mijn talenten zijn en wat ik moet doen om deze optimaal te benutten en niet (weer) in mijn valkuilen te stappen.

Melissa was gedurende mijn traject heel belangrijk voor mij. Ze gaf me vertrouwen en hierdoor kon ik mijzelf zijn. Haar coaching stijl is praktisch en resultaatgericht. Ze geeft je ruimte in je proces en beweegt met je mee, maar kan je ook een schop onder je …. geven als je treuzelt (lees bang bent om te falen ) om die ene stap te zetten 🙂
Door Melissa weet ik nu ook dat mijn perfectionisme, gevoelig voor (negatieve en gespannen) sfeer en moeite hebben met grenzen stellen verband houd met mijn hooggevoeligheid (HSP). Nu ik dit weet begrijp ik mezelf beter en weet ik wat ik nodig heb en wat vooral niet!
Dankzij coaching bij Melissa ben ik zelfverzekerder, sta ik in mijn kracht en weet wat ik wil en nodig heb en wat vooral niet. Ik stap hierdoor binnenkort vol vertrouwen in mijn nieuwe functie!
Ik wens en gun iedereen een coaching traject bij Melissa
Angelique van der Wall- casemanager Verzuim
———————————

Anderen over Job in Beweging:

Ik weet nu waar mijn kracht zit; ervaringen uit het bedrijfsleven kan ik perfect combineren in mijn nieuwe werk in de zorg.

– Caspar-

Duidelijke presentatie, motiverend, sheets heel prettig

Leuke workshop, lekker interactief

Duidelijke spreekster, heeft verstand van zaken
Geeft mensen inzicht

Plan een intakegesprek

Aan de loopbaantrajecten gaat eerst een persoonlijk, vrijblijvend intakegesprek vooraf.

Hierin bespreken wij o.a. jouw aanleiding om een eventueel traject aan te gaan, je verwachtingen, je loopbaanvragen en de inhoud van de begeleiding.

Het intakegesprek is gratis.

Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, en ik neem contact met je op voor een afspraak!